« terug naar vorige pagina

Uw medische gegevens elektronisch delen via het Landelijk Schakel Punt

Uw medische gegevens elektronisch delen?

Alleen als u dat goed vindt

Uw huisarts en uw apotheek kunnen uw medische gegevens delen met andere zorgverleners. Bijvoorbeeld als een andere arts of apotheek uw medische gegevens nodig heeft om u snel, goed en veilig te helpen. Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP).

Waarom toestemming?

In het weekend met spoed naar de dokter? Grote kans dat u dan niet bij uw eigen dokter komt, maar bij een vervanger. Die kent uw medische geschiedenis. En weet ook niet welke medicijnen u al gebruikt en of u ergens allergisch voor bent. Dan is het belangrijk dat uw zorgverlener uw medisch dossier kan inzien. Maar dat kan alleen als u daar van tevoren toestemming voor heeft gegeven.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie? Lees dan de folder ‘Uw medische gegevens beschikbaar via het Landelijk Schakelpunt (LSP) – Alleen als u het goed vindt.’ Deze folder vindt u in de huisartspraktijk bij de assistente. Of vraag het uw huisarts.

Ook online

Toestemming kunt u ook online regelen. Ga dan naar http://www.ikgeeftoestemming.nl. Hiervoor heeft u een DigiD met sms-functie nodig.